Sportpodotherapie

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Toch ziet bijna niemand ze staan: voeten. Pas als mensen voetklachten hebben, zijn ze zich bewust van het feit, dat deze 'onderdanen' een belangrijke functie vervullen in het dagelijks leven. Dat laatste is precies de reden waarom er podotherapeuten zijn. De voet- en houdingsspecialisten bij uitstek.

Sport podotherapiePodotherapeuten zijn met betrekking tot het vakgebied voeten de enige beroepsbeoefenaren met een Hogere Beroeps Opleiding met een Bachelor-degree. Na afronding van deze opleiding kan men de specialisatie sportpodotherapie volgen. Sportpodotherapeuten behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben aan de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieen, benen) of klachten hebben van rug of heup als gevolg van een slecht functioneren van de onderste extremiteit.

Ook atleten die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening kunnen bij de podotherapeut terecht. De belangrijkste doelstelling van de sportpodotherapeut bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. De sportpodotherapeut richt zich daarbinnen specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed (kunnen) zijn op het ontstaan van sportblessures. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat. Afspraak maken? Vul onderstaande formulier in of bel 040-7600090.

Onze sponsoren